Wie zijn wij?

Docenten KIK Opleidingen

Margrete Stoute-Boots docent KIK Opleiding

Margrete Stoute-Boots

is naast moeder van twee volwassen zonen, trainer / docent. Zij is de creator van De Kracht van 8 en was jaren actief in stichting De Kracht van 8. Vanuit haar Trainingsbureau Al-licht-5 verzorgt zij op locatie workshops, met als thematiek bijvoorbeeld verbindende communicatie, spiegelen en/of de kapstok van De Kracht van 8. Voor InHolland Academy verzorgt Margrete Stoute-Boots, samen met Carla Muijsert, de opleiding ‘Kindercoach in het onderwijs’ voor leerkrachten. En samen met Carla en Rob Muijsert is zij trainer in de KIK Opleidingen.

Carla Muijsert van Blitterswijk docent KIK Opleiding

Carla Muijsert-van Blitterswijk

is moeder van drie kinderen en een groeiend aantal kleinkinderen en schrijfster van boeken over de kinderen van deze tijd en wat ze van ons nodig hebben. Preventie van problematiek is haar levenslange passie. In de opleidingen waarbij ze betrokken ligt haar focus op (ont)labelen van kinderen en kwaliteitsgericht en oplossingsgericht omgaan met kinderen. Carla is mede-oprichter van Stichting Nieuwetijdskinderen (1997-2007) en oprichter/ voorzitter van Stichting WelZijn kinderen (2007-heden). Tevens is ze als docent betrokken bij de opleiding ‘Kindercoach in het onderwijs’ van InHolland Academy (2010-heden) en mede creator van de Kind In Kracht Kindercoach Opleiding (2011). In 2019 gevolgd door de creatie van een opleiding voor professionals die zich verder willen specialiseren in het welzijn van kinderen vanaf de conceptie tot het derde levensjaar, de 1000dagen Coach® Opleiding en het landingsplatform Kansrijke Start

Rob Muijsert docent KIK Opleiding

Rob Muijsert

is arbeids- en organisatie psycholoog, vader van drie volwassen kinderen, coach en specialist in lean leiderschap. Vanuit zijn bedrijf De Werkloods verzorgt hij trainingen op het terrein van leiderschap voor managers en leidinggevenden in het bedrijfsleven. De uitdaging is iedereen in een organisatie mee te krijgen in het scheppen van een verbeterklimaat. Coaching doet Rob Muijsert voor twee groepen mensen; de toptalenten die vorm willen geven aan hun eigen groeipad en voor mensen die tijdens reorganisaties het overzicht kwijt dreigen te raken. Hij is tevens trainer bij de KIK Kindercoach Opleiding in Curaçao. Daar geeft hij vorm aan zijn passie om kinderen, jongeren en volwassenen in hun eigen kracht te zetten.

Carla van Wensen

Carla van Wensen

Heeft van haar liefde voor het kind haar werk kunnen maken, is zelf moeder van twee dochters, auteur van diverse help-en doeboeken, Integraaltherapeut/fysio- en manueeltherapeut, met als specialisatie kinderen en baby’s. Ze werkt in haar eigen praktijk in Limmen en geeft daarnaast workshops en lezingen. Het onderwerp: ‘Bewegen en het brein en de invloed op het denken-voelen-doen’ laat haar hart sneller kloppen. Carla pleit voor een ‘brede’ kijk op kinderen en jongeren met als hoogste ideaalbeeld een samenwerking tussen de reguliere – en andere geneeswijzen.

Laura Rutten

Laura Rutten

is geregistreerd Analytisch Tekentherapeut, kinderen-/jongerencoach en docent kunstvakken. Daarnaast verzorgt ze workshops Tekenanalyse en begeleidt ze als kinder-/jongerencoach kinderen en hun ouders tijdens hun ontwikkeling. Het begeleidingstraject is oplossingsgericht: het herkennen van talenten en deze inzetten om vaardigheden te ontwikkelen, training ‘leren leren’ en faalangst reductie. In haar praktijk te Middelburg combineert ze ervaring, kennis en kunde vanuit de verschillende vakgebieden waarbij ze uitgaat van ieders eigen specifieke kracht en innerlijke hulpbronnen. 

Jolenta Lavell docent KIK Opleidingen

Jolenta Lavell

Jolenta werkte 23 jaar als kinderverpleegkundige in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Om méér te kunnen betekenen voor kinderen en ouders besloot ze kindertherapeut te worden. Ze studeerde aan het Europees Instituut voor Psychosociale Educatie en volgde de opleiding oplossingsgerichte kindertherapie bij Solutions Institute. Aan de Interactie-Academie in Antwerpen volgde ze de opleiding systemisch werken met kinderen, jongeren en gezinnen. Jolenta is gecertificeerd voor de training Rots & Water en gespecialiseerd in het onderwerp hechting. Sinds 2005 heeft ze een eigen Kinderpraktijk Lavell. “Mensen beschikken over een groot vermogen om hun leven zelf vorm te geven. Het inspireert mij om hen daarbij te ondersteunen.”
Paula Neefjes een van de docenten van de KIK Opleiding

Paula Neefjes

Woont met haar partner in Heerhugowaard. Ze werkt als coach in haar praktijk Paula Coacht waar ze zich richt op jongeren rond de 13/14 jaar, haar expertise-gebied. Ieder kind verdient een stevig fundament om de stormen van het leven met veerkracht en flexibiliteit aan te kunnen. Naast haar werk als coach begeleidt ze mensen met een verstandelijke beperking op een activiteitencentrum. Kinderen lopen als een rode draad door haar leven. Van turnvereniging en Jeugdwerk tot oppas/au-pair, recreatiewerker naar een eigen schminkbedrijf. Ze heeft ze op ze op allerlei gebieden meegemaakt. Motiveren, stimuleren, het beste uit het kind halen door het kind zelf. Coachend oplossingsgericht werken doet ze al lang. In 2020 haalde zij haar diploma aan de KIK Opleiding die ze met veel enthousiasme volgde. Begin 2021 vroeg Carla haar om haar opvolgster te worden. In die rol is ze nu te vinden binnen de KIK Opleiding. Ze vindt het een grote eer het KIK-gedachtegoed uit te mogen dragen en toekomstige studenten bij te staan in hun ontwikkeling. Een droom die uitkomt!