Docenten KIK opleidingen

Margrete Stoute-Boots

is naast moeder van twee zonen, (spiegel)coach in haar eigen praktijk Al-licht-5. Daarnaast verzorgt zij vanuit haar Trainingsbureau Al-licht-5 verschillende workshops en cursussen, met als thematiek verbindende communicatie, spiegelen en de kapstok van De Kracht van 8. Zij is de creator en voorzitter van stichting De Kracht van 8. Voor InHolland Academy verzorgt Margrete Stoute-Boots de opleiding Kindercoach in het onderwijs voor leerkrachten. Samen met Carla en Rob Muijsert is zij trainer in de KIK opleidingen.

Carla Muijsert-van Blitterswijk

is moeder van drie volwassen kinderen en schrijfster van een aantal boeken over de kinderen van deze tijd en wat ze van ons nodig hebben. Vanuit haar bedrijven KernCoach en KernCoach Opleidingen verzorgt ze voor ouders en onderwijsgevenden presentaties, workshops, trainingen en opleidingen met als thematiek anders kijken naar lastig gedrag en coachend omgaan met kinderen. Voor InHolland Academy verzorgt ze de opleiding ‘Kindercoach in het onderwijs’ voor leerkrachten. Carla Muijsert-van Blitterswijk is tevens mede oprichter van de Stichting Nieuwetijdskinderen (1997 – 2006) en oprichter en voorzitter van de Stichting WelZijn kinderen (2007-heden).

Rob Muijsert

is arbeids- en organisatie psycholoog, vader van drie volwassen kinderen, coach en specialist in lean leiderschap. Vanuit zijn bedrijf De Werkloods verzorgt hij trainingen op het terrein van leiderschap voor managers en leidinggevenden in het bedrijfsleven. De uitdaging is iedereen in een organisatie mee te krijgen in het scheppen van een verbeterklimaat. Coaching doet Rob Muijsert voor twee groepen mensen; de toptalenten die vorm willen geven aan hun eigen groeipad en voor mensen die tijdens reorganisaties het overzicht kwijt dreigen te raken. Hij is tevens trainer bij de KIK Kindercoach Opleiding in Curaçao. Daar geeft hij vorm aan zijn passie om kinderen, jongeren en volwassenen in hun eigen kracht te zetten.

Carla van Wensen

Heeft van haar liefde voor het kind haar werk kunnen maken, is zelf moeder van twee dochters, auteur van diverse help-en doeboeken (http://www.swpbook.com/auteurs/465) Integraaltherapeut/fysio- en manueeltherapeut, met als specialisatie kinderen en baby s. Ze werkt in haar eigen praktijk in Limmen (www.carlavanwensen.nl) en geeft daarnaast workshops en lezingen. Het onderwerp: ‘Bewegen en het brein en de invloed op het denken-voelen-doen’ laat haar hart sneller kloppen. Carla pleit voor een ‘brede’ kijk op kinderen en jongeren met als hoogste ideaalbeeld een samenwerking tussen de reguliere – en andere geneeswijzen.

Laura Rutten

combineert in haar praktijk te Bilthoven (www.laurarutten.nl) ervaring, kennis en kunde vanuit de verschillende vakgebieden waarbij ze uitgaat van ieders eigen specifieke kracht en innerlijke hulpbronnen. Ze is geregistreerd Analytisch Tekentherapeut en docent beeldende vorming. Ze geeft mode- en tekenlessen aan kinderen in de leeftijd van 5 t/m 18 jaar en verzorgt workshops Tekenanalyse. Als kinder-/jongerencoach begeleidt ze kinderen en hun ouders tijdens hun ontwikkeling. Het begeleidingstraject is oplossingsgericht: het herkennen van talenten en deze inzetten om vaardigheden te ontwikkelen, leren leren en faalangst reductie.

Karin Tooren

In mijn eigen “Gidspraktijk KATE” werk ik als psychosynthesegids, personal coach, supervisor, trainer, zangcoach, theaterdocent en regisseur. De persoonlijke begeleiding van kinderen, ouders, leerkrachten en andere opvoeders is primair gericht op het contact met ieders eigen innerlijke kracht. Door het hele land geef ik lezingen, oudercursussen en onderwijstrainingen over spiegelgedrag van kinderen en wat dat voor ons volwassenen kan betekenen. Daarnaast geef ik ook workshops op het gebied van verbindende communicatie en muzikale en creatieve ontwikkeling en zangworkshops met als uitgangspunt in je kracht komen met en door je creatieve zelf.

Scroll Up