Post HBO opleiding kindercoach

Op zoek naar een goede geaccrediteerde post HBO opleiding tot kindercoach? Neem dan vandaag nog contact op met KIK Opleiding. Wij geven een opleiding kindercoach op post HBO- niveau waar je alle vaardigheden leert die je als kindercoach nodig. Je leert bij ons niet alleen alle competenties die je zelf nodig hebt, maar je krijgt ook de vaardigheden aangereikt waarmee je kinderen leert doorgronden. Wij leren je aan hoe je contact maakt met een kind en hoe je de problemen analyseert waar een kind mee te maken heeft. Je krijgt grip op het voeren van gesprekken met zowel het kind als ouders en leerkrachten. Kortom, bij onze opleiding post HBO kindercoach opleiding krijg je alle handvatten die je nodig hebt om als volleerd kindercoach aan de slag te kunnen.

Een post HBO opleiding kindercoach bij KIK Opleidingen

KIK staat voor Kind in Kracht. Wij gaan bij het geven van kindercoaching altijd uit van de kracht van het kind zelf en spreken deze aan om het kind te helpen zich weer beter te voelen. Wij gebruiken hiervoor het gedachtegoed van stichting Welzijn Kinderen en stichting De Kracht van 8. In onze visie staan de kinderen van deze tijd en hun behoeften centraal. Er gebeurt tegenwoordig veel in het leven van kinderen. De maatschappij verandert snel, kinderen hebben te maken met passend onderwijs en het bewustzijn verandert. Wij willen kinderen helpen hiermee te leren omgaan zodat ze goed in hun vel komen te zitten.

Lees meer

kinderen; jongens en meisjes staan in gekleurde cirkels
vijf kinderen lezen staand een boek

Erkende opleiding

De kindercoach opleiding is door het SNRO geaccrediteerd als Post HBO opleiding, gevalideerd door Registerleraar en SKJ en staat geregistreerd bij het CRKBO.

Lees meer

Een KIK Kindercoach kan onder voorwaarden in aanmerking komen voor vergoedingen door een aantal zorgverzekeraars.

Lees meer

Diverse locaties!

De KIK Opleiding
(opleiding tot kindercoach)
wordt gegeven in:

Nederland
Curaçao
Aruba
Bonaire

Ook kindercoach worden?

Er zijn meerdere redenen te bedenken om ook kindercoach te willen worden. Het is de perfecte baan voor mensen die vanuit eigen kwaliteiten, vaardigheden en eigenschappen kinderen en hun achterban willen ondersteunen bij hun ontwikkeling. Denk jij liever vanuit mogelijkheden dan vanuit problemen? Ook dan is het beroep van kindercoach iets voor jou. Kun jij bij een kind de kernkwaliteiten zien, zelfs als een kind door anderen wordt gezien als probleemkind? Vind je het belangrijk om iedereen te behandelen vanuit gelijkheid? Een opleiding bij ons instituut is dan ideaal voor jou!