Geaccrediteerde opleiding kindercoach

Kindercoaches hebben heel wat competenties onder de knie. Logisch ook, want als kindercoach heb je een belangrijke taak. Je moet ervoor zorgen dat kinderen zich (weer) verbinden met zichzelf en met hun omgeving. Je moet daarbij samenwerken met ouders en leraren, die ook allemaal hun eigen wensen hebben over wat er met het kind gebeurt en die daar misschien allebei wel een eigen idee over hebben. Je hebt als aspirant kindercoach een goede opleiding nodig bij een geaccrediteerde opleiding tot kindercoach. KIK Opleidingen geeft deze opleiding. In twee jaar tijd word je geheel op de hoogte gebracht van alles dat je nodig hebt om een echte kindercoach te zijn.

Een geaccrediteerde kindercoach opleiding

Als je kindercoach wilt worden, dan is het belangrijk om een groot aantal competenties bewust te laten groeien. We behandelen tijdens onze geaccrediteerde opleiding tot kindercoach uiteenlopende thema's als eigen kwaliteiten, anders kijken naar (lastig) gedrag, spiegelgedrag, verbindende communicatie, kinderen van deze tijd. Aan dit laatstgenoemde thema besteden we veel aandacht. Per slot van rekening hebben de kinderen van tegenwoordig te maken met een ander bewustzijn en een snel veranderende wereld die heel wat problemen en zorgen met zich mee kan brengen. Niet alle kinderen gaan hier op dezelfde manier mee om. Op onze website vind je meerdere referenties van tevreden kindercoaches, die bij ons hun opleiding hebben genoten. Je kunt onze opleiding volgen in Nederland, maar er ook voor kiezen om deze op Curaçao te volgen.

Lees meer

kinderen; jongens en meisjes staan in gekleurde cirkels
vijf kinderen lezen staand een boek

Erkende opleiding

De kindercoach opleiding is door het SNRO geaccrediteerd als Post HBO opleiding, gevalideerd door Registerleraar en SKJ en staat geregistreerd bij het CRKBO.

Lees meer

Een KIK Kindercoach kan onder voorwaarden in aanmerking komen voor vergoedingen door een aantal zorgverzekeraars.

Lees meer

Diverse locaties!

De KIK Opleiding
(opleiding tot kindercoach)
wordt gegeven in:

Nederland
Curaçao
Aruba
Bonaire

Ook kindercoach worden?

Er zijn meerdere redenen te bedenken om ook kindercoach te willen worden. Het is de perfecte baan voor mensen die vanuit eigen kwaliteiten, vaardigheden en eigenschappen kinderen en hun achterban willen ondersteunen bij hun ontwikkeling. Denk jij liever vanuit mogelijkheden dan vanuit problemen? Ook dan is het beroep van kindercoach iets voor jou. Kun jij bij een kind de kernkwaliteiten zien, zelfs als een kind door anderen wordt gezien als probleemkind? Vind je het belangrijk om iedereen te behandelen vanuit gelijkheid? Een opleiding bij ons instituut is dan ideaal voor jou!