Driedaagse Post HBO Workshop: Coach Kinderbrein en Bewegen

door Carla van Wensen

Carla van Wensen

Wist je dat onbegrijpelijk of ongewenst gedrag, (motorische) ontwikkelingsachterstand(en), pijnklachten, leerproblemen en angst op de loer liggen wanneer het kinderlijf en -brein elkaar niet begrijpen?

Lekker in je vel zitten lukt als je weet (en voelt) dat je lijf een voor- en achterkant heeft, een boven en een beneden en een links en een rechts. Dan kun je je aandacht richten, je veilig voelen, je verbinden met jezelf en de wereld om je heen en tot handelen komen.

In deze driedaagse actieve en lichaamsgerichte workshop leer je hoe de bewegingsontwikkeling plaatsvindt, hoe deze gerelateerd is aan bepaalde hersengebieden en krijg je inzicht in onbegrepen of ongewenst gedrag, ontwikkelingsachterstand(en) en onbegrepen fysieke klachten. Vervolgens leer je hoe je deze positief kunt beïnvloeden door nieuwe of andere bewegingspatronen aan te leren. Deze manier van werken kan ook gebruikt worden om het kind te ondersteunen in zijn fysieke, sociaal-emotionele en cognitieve ontwikkeling. Aan de hand van een overzichtelijk schema en voorbeelden uit de praktijk, ga je zelf aan de slag met oefeningen, spelvormen, massages en coaching-technieken, die je na de workshop direct kunt inzetten. We zullen dus vooral veel doen!

De workshop is gebaseerd op Carla’s boek ‘de Ik-fabriek’ en op ideeën uit de reflexintegratie volgens INPP, Masgutova, Movement based learning en fysio-manueeltherapie. De aangeboden interventies komen zowel uit de reguliere-als de complementaire geneeswijzen.
Na deze workshop mag je jezelf ‘Coach Kinderbrein en bewegen’ noemen.

Welke onderwerpen komen aan bod?

  • Breinontwikkeling
  • Ontwikkeling van bewegingspatronen
  • Relatie brein-bewegen
  • Primaire reflexen en niet geïntegreerde reflexen
  • Kijken achter niet begrepen gedrag, niet begrepen fysieke klachten
  • Angsten, niet veilige hechting, hooggevoeligheid, ADHD, ADD anders bezien
  • Coachen of meer lichaamsgericht bezig gaan: hoe maak je de keus?
  • Casuïstiek

Doelgroep:
(Kinder)coaches, zorgverleners, opvoeders, leerkrachten, iB ers. In feite iedereen die met kinderen werkt.

Vereiste vooropleiding: HBO

Accreditaties:
SNRO:
1.92 EC (geregistreerd onder de naam ‘de Ik-fabriek’)
Registerleraar: 3F8Gkfibct, 12 RU
SKJ: 12 punten


Locaties

Locatie: Baarn Nederland

Datum: woensdag 17 april, woensdag 24 april, woensdag 15 mei 2019
Tijden: van 10.00 – 17.00 uur
Kosten: € 565,00
Inclusief: koffie, thee, lunch, het boek de Ik- fabriek en een manual.

Prijzen onder voorbehoud.

Aanmelden

Aanmelden: via info@welzijnkinderen.nl, o.v.v. Workshop Coach Kinderbrein en Bewegen + locatie.


Deelnemers in Curaçao aan de workshop van Carla van Wensen
Deelnemers in Curaçao aan de workshop van Carla van Wensen.

Reactie deelnemer: ‘Wat gaaf dat je door middel van beweging en kennis van de samenwerking tussen hoofd en lijf, zoveel meer kan bereiken bij kinderen en volwassenen. Ik durf oprecht te zeggen dat ik persoonlijk en professioneel gegroeid ben na deze dagen.
Bovendien denk ik dat ik met deze ervaring in mijn rugzak een betere coach en leerkracht ben geworden. Carla zorgt vanaf minuut een voor een veilige en prettige sfeer. Je mag en kan je kwetsbaar opstellen, zodat je daarna weer 4 stappen vooruit kan voor jezelf (maar niets is verplicht)’


Scroll Up