Wil jij kindercoach worden?

Kindercoaches zijn ervaren wij als een prachtig en waardevol vak. Niet alleen kun je de hele dag bezig zijn met kinderen en zo meegetrokken worden in hun wereld, maar je zorgt er ook voor dat deze kinderen zich veiliger en gelukkiger gaan voelen. Er kunnen meerdere redenen zijn waarom kinderen even niet goed in hun vel zitten. Misschien is er iets veranderd in hun omgeving of zijn er andere omstandigheden waardoor ze tijdelijk minder lekker in hun vel zitten. Als kindercoach zorg je er dan voor dat hier verandering in komt. Per slot van rekening wil elk kind zich veilig voelen, zich verder ontwikkelen en weten dat er mensen zijn die om hen geven. Dat je hier als kindercoach hieraan een bijdrage kunt leveren geeft voldoening en is de mooiste beloning die je als kindercoach kunt krijgen.

Studie tot kindercoach

Op zoek naar een kindercoach studie waarin je je alle competenties eigen maakt om een goede kindercoach te worden? Dan ben jij bij KIK Opleidingen aan het goede adres. Wij zijn een opleidingsinstituut waar jouw studie kindercoaching grondig wordt aangeboden. Tijdens onze tweejarige opleiding krijg je een groot scala aan thema's aangereikt. Je kunt daarbij denken aan onder andere het ontdekken van je eigen kwaliteiten, anders leren kijken naar gedrag, het aanleren van verbindende communicatie met jezelf en anderen, oplossingsgericht werken met kinderen, casuïstiek, gespreksvoering met kinderen en nog veel meer. Je oefent met praktijkkinderen en leert uit gesprekken met zowel de docenten als medeleerlingen nog beter hoe je als kindercoach aan de slag kunt gaan.

Lees meer

kinderen; jongens en meisjes staan in gekleurde cirkels
vijf kinderen lezen staand een boek

Erkende opleiding

De kindercoach opleiding is door het SNRO geaccrediteerd als Post HBO opleiding, gevalideerd door Registerleraar en SKJ en staat geregistreerd bij het CRKBO.

Lees meer

Een KIK Kindercoach kan onder voorwaarden in aanmerking komen voor vergoedingen door een aantal zorgverzekeraars.

Lees meer

Diverse locaties!

De KIK Opleiding
(opleiding tot kindercoach)
wordt gegeven in:

Nederland
Curaçao
Aruba
Bonaire

Ook kindercoach worden?

Er zijn meerdere redenen te bedenken om ook kindercoach te willen worden. Het is de perfecte baan voor mensen die vanuit eigen kwaliteiten, vaardigheden en eigenschappen kinderen en hun achterban willen ondersteunen bij hun ontwikkeling. Denk jij liever vanuit mogelijkheden dan vanuit problemen? Ook dan is het beroep van kindercoach iets voor jou. Kun jij bij een kind de kernkwaliteiten zien, zelfs als een kind door anderen wordt gezien als probleemkind? Vind je het belangrijk om iedereen te behandelen vanuit gelijkheid? Een opleiding bij ons instituut is dan ideaal voor jou!