Kindercoaching opleiding

Voor een gedegen opleiding tot kindercoach kun je terecht bij KIK Opleiding. KIK staat voor Kind In Kracht. Wij richten ons in de opleiding helemaal op de vaardigheid om de oplossing voor problemen uit de kinderen zelf te halen. We hebben veel ervaring met het opleiden van kindercoaches en zijn een geaccrediteerde  Post HBO opleiding tot kindercoach. Wij zorgen ervoor dat onze kindercoaches de competenties en praktische vaardigheden aanleren die ze nodig hebben. Je kunt hierbij denken aan competenties als coachen, communicatie, creativiteit, inlevingsvermogen, openheid en verantwoordelijkheid. Na het volgen van onze kindercoach opleiding weet je zeker dat je de competenties onder de knie hebt die nodig zijn om een goede kindercoach te zijn. Neem daarom vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze opleiding voor kindercoaching.

Kindercoaching opleiding Kind in Kracht

Onze opleiding kindercoaching wordt gegeven in zowel Nederland als Curaçao. Bij de opleiding in Nederland krijg je twee jaar les, verspreid over maandelijkse lesdagen. Deze worden gegeven van september tot en met juni, altijd op vrijdagen. Daarnaast is er een studiebelasting van maximaal 8 uur per week. Daarnaast hebben we ook regelmatig verdiepingsdagen waarbij dieper op de materie wordt ingegaan. Zo hebben we bijvoorbeeld verdiepingsdagen Tekenen, waarbij je twee dagen lang leert hoe je tijdens het maken van een tekening met een kind in gesprek kunt komen.  Maar ook onze andere verdiepingsdagen zullen je helpen om nog meer een allround kindercoach te worden.

Lees meer

kinderen; jongens en meisjes staan in gekleurde cirkels
vijf kinderen lezen staand een boek

Erkende opleiding

De kindercoach opleiding is door het SNRO geaccrediteerd als Post HBO opleiding, gevalideerd door Registerleraar en SKJ en staat geregistreerd bij het CRKBO.

Lees meer

Een KIK Kindercoach kan onder voorwaarden in aanmerking komen voor vergoedingen door een aantal zorgverzekeraars.

Lees meer

Diverse locaties!

De KIK Opleiding
(opleiding tot kindercoach)
wordt gegeven in:

Nederland
Curaçao
Aruba
Bonaire

Ook kindercoach worden?

Er zijn meerdere redenen te bedenken om ook kindercoach te willen worden. Het is de perfecte baan voor mensen die vanuit eigen kwaliteiten, vaardigheden en eigenschappen kinderen en hun achterban willen ondersteunen bij hun ontwikkeling. Denk jij liever vanuit mogelijkheden dan vanuit problemen? Ook dan is het beroep van kindercoach iets voor jou. Kun jij bij een kind de kernkwaliteiten zien, zelfs als een kind door anderen wordt gezien als probleemkind? Vind je het belangrijk om iedereen te behandelen vanuit gelijkheid? Een opleiding bij ons instituut is dan ideaal voor jou!