Kindercoaching opleiding erkend

Op zoek naar een erkende kindercoaching opleiding? Dan ben je bij KIK opleiding aan het juiste adres. Onze tweejarige opleiding leert je alles dat je nodig hebt om een goede kindercoach te worden. Wij leren jou hoe je omgaat met kinderen en hun omgeving (ouders, leerkrachten), hoe je leert denken vanuit mogelijkheden, hoe je kernkwaliteiten gaat zien bij kinderen en hoe je handelt uit respect voor ieders uniekheid. Ons motto is daarbij: “Ik blijf of kom weer in mijn kracht.” Kindercoaches kunnen op verschillende plekken hun werk vinden. Je kunt daarbij denken aan scholen, in een reeds bestaande praktijk voor hulpverlening, maar ook in een toekomstige eigen praktijk. Op onze website vind je alle informatie over onze opleidingen die je nodig hebt.

Kindercoaching opleiding die erkend is

Onze opleiding is erkend door zowel Registerleraar, het SNRO als het CRKBO. De opleiding is tevens gevalideerd door registerleraar. Deze opleiding heeft het niveau van een Post HBO-opleiding waarin je in twee jaar tijd alle competenties leert die je nodig hebt om als betrouwbare kindercoach aan de slag te kunnen gaan. Van september tot en met juni volg je één keer in de maand op vrijdagen onze groepslessen, waarnaast je ook tot 8 uur per week aan thuisstudie zult gaat doen. Ook bieden wij verdiepingsdagen aan, waarbij een speciaal thema wordt behandeld. Op deze manier word je nog meer allround als kindercoach. We geven onze opleiding vanuit het gedachtengoed van stichting Welzijn Kinderen en  stichting De Kracht van 8.

Lees meer

kinderen; jongens en meisjes staan in gekleurde cirkels
vijf kinderen lezen staand een boek

Erkende opleiding

De kindercoach opleiding is door het SNRO geaccrediteerd als Post HBO opleiding, gevalideerd door Registerleraar en SKJ en staat geregistreerd bij het CRKBO.

Lees meer

Een KIK Kindercoach kan onder voorwaarden in aanmerking komen voor vergoedingen door een aantal zorgverzekeraars.

Lees meer

Diverse locaties!

De KIK Opleiding
(opleiding tot kindercoach)
wordt gegeven in:

Nederland
Curaçao
Aruba
Bonaire

Ook kindercoach worden?

Er zijn meerdere redenen te bedenken om ook kindercoach te willen worden. Het is de perfecte baan voor mensen die vanuit eigen kwaliteiten, vaardigheden en eigenschappen kinderen en hun achterban willen ondersteunen bij hun ontwikkeling. Denk jij liever vanuit mogelijkheden dan vanuit problemen? Ook dan is het beroep van kindercoach iets voor jou. Kun jij bij een kind de kernkwaliteiten zien, zelfs als een kind door anderen wordt gezien als probleemkind? Vind je het belangrijk om iedereen te behandelen vanuit gelijkheid? Een opleiding bij ons instituut is dan ideaal voor jou!